top of page

Mimari Tasarım l İçmimari Hizmetler

Pelin Düştegör Yüksek Mimar

Pelin DÜŞTEGÖR

( Firma Sahibi, Yüksek Mimar / YTÜ 2007)

info@pdesgn.com

Öne çıkan deneyimler:  

  • Farklı ölçeklerde ve fonksiyonlarda mimari tasarım

  • Çelik yapı sistemi ile Mimari Tasarım

  • İç mekan stil oluşturma ve branding

  • Resmi kurumlardan inşaat proje izinlerinin alınması

1985 yılında İstanbul'da doğan Pelin Düştegör, Beşiktaş Lisesi'ni bölüm birincisi bitirerek, 2002 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümüne başlamıştır. Profesyonel meslek hayatına devam ederken, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım yüksek lisans eğitimini 2011 yılında tamamlayarak, Türkiye'de bu alanda hazırlanmış ilk tez olan  "Sinema ve sinema mekanlarının tarihsel gelişimi ve İstanbul ilinde yer alan sinema mekanlarının incelenmesi: Alışveriş merkezleri üzerine değerlendirme çalışması - 2011". çalışmasını yayınlamıştır.

 

Ekolojik mimarlık üzerine çalışmalar yapan Düştegör; 2006 yılından beri ön üretimli yapılar  ( hafif çelik, çelik ve prefabrike) konusunda uzmanlık derecesinde 1,5milyon m2'ye yakın uluslararası inşaat tecrübesi kazanmıştır. Çalıştığı şirketlerde imar yönetmelikleri, Boğaziçi Kanunu, turizm vb. gibi kanunlara tabi yapılaşmaya konu olan yerlerde yapılanma analizleri, mimari tasarım ve içmimari stil oluşturma gibi konularda da tecrübe edinmiştir.2018 Kasım ayından beri Beşiktaş'ta kendi kurduğu Pdesgn Mimarlık ofisinde mimari çalışmalarına devam etmektedir. Pdesgn ; konut, ofis, restoran, eğitim yapıları, tiny house karavan, turizm tesisi tasarımları yapmaktadır. 2023 yılından beri Ytü Mimarlık Bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak mimari tasarım dersi de vermektedir.

Düştegör’ün en önemli kariyer deneyimlerinden biri, Casa Lokomotif arsa bağımsız sürdürülebilir ev görünümlü karavan projesidir. 2019 yılında Türkiye'nin ilk şebekeden ayrı, gri su tasarruflu tekerlekli ev tasarımcısı ve üreticisi kadın mimar girişimcisi olmuştur. Casa Lokomotif markası yurt içi ve yurt dışı basında oldukça ses getirmiştir.

2007 yılında düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Doğa ve Kültür Parkı Alanı Mimari ve Çevre Düzenlemesi Yarışma Projesi’nde 3. Ödülü kazanan Nevzat Oğuz Özer ve Yasemen Say Özer’in ekibinde yardımcı mimar olarak yer almıştır.

2019 yılında İTÜ İşletme Fakültesi Mimari Proje Yarışması’na “Şehrin içinde eğit, şehir ile birlikte eğit” sloganı ile yola çıkılan bir proje ile katılmıştır.

2023 yılında Bir Uygarlık Odağı Olarak Şehir Meclisleri Binası İçin Fikir Projesi Yarışması’na fikir projesi ile katılım sağlamıştır.

2013 yılında düzenlenen 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi gibi birçok konferans, panel ve oturumda konuşmacı olarak yer almış olup; 2010 yılında düzenlenen Yapı Fiziği ve Sürdürülebilir Tasarım Kongresi’nde “Çevresel Etki Değerlendirmesi Metodları Kapsamında Leed ve Breeam Sertifika Sistemlerinin İncelenmesi ve Çevreci Bina Tasarımının Değerlendirilmesi “ başlıklı sunuş yapmış olup, Prof. Dr. Seda Tönük ile birlikte bildiriler yayınlamıştır.

Akşan & Akkon Çelik ‘te çalıştığı dönemde 2009-2014 yılları arasında ÇEDBİK'te çeşitli sektörel toplantılara katılmış, Bilimsel Çalışma ve Malzeme Komitesinde yer almıştır. 2011 yılında BRE Global tarafından İstanbul'da ilk kez verilen Breeam Uluslararası denetçisi eğitimini başarıyla tamamlayarak Breeam International Assessor ünvanını almıştır. Türkiye'de Çedbik organizasyonunda ilk kez ticari binalar için hazırlanan Yeşil Binalar Klavuzu'nda da katkı sunanlar arasındadır. TOBB Üniversitesi Emlak Danışmanlığı sertifikasına, Neo Skola Marka Yönetimi ve İletişimi sertifikasına  ve İstanbul Aydın Üniversitesi Bilirkişilik sertifikasına sahiptir.

İstanbul Ticaret Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube üyesidir ve İklim Krizi çalışma grubunda yer almaktadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği (Ytümed) 2021-2024 dönem yönetim kurulu yedek üyesi ve Beşiktaş Kent Konseyi 2021-2024 dönem asil yürütme kurulu üyeliği yapmıştır. Beşiktaş Kent Konseyi bünyesinde gönüllü olarak "Yürünebilir Beşiktaş 2023" projesini yürütmüştür.

PDESGN MİMARLIK logosu

Thank you for all...  

* Melisa Elif ELME - MSc. Architect

* Selinay KUZGUN - Painter

* Talha Mutlu - Trainee architect

* Merve Akbay - Trainee architect

* Beyza Bıyık - Trainee architect

* Tuğba Açıkgöz - Trainee architect

* Elif Demirci - Trainee architect

* Gülseren Nur Özçakır - Trainee architect

* Yasin Doğukan Ünal - Trainee architect

* Ayşe Yılmaz - Trainee architect

* Dilara Taşbaş - Trainee architect

* Gamze Gizir - Trainee architect

* Aslı Sönmez - Trainee architect

* Fatma Sena Erkan - Trainee architect

* Emre Uysal - Trainee architect

* Ufuk Ünal - Trainee architect

* Melike Merve Atıcı - Trainee architect

* Nur Deniz Coruk - Trainee architect

* Emine Taşkın - Trainee architect

* Gizem Albayrak - Trainee architect

bottom of page