top of page

Mimari Tasarım l İçmimari Hizmetler

  • Yazarın fotoğrafıpelin düştegör

Pdesgn Mimarlık İstanbul Beşiktaş'ta hizmet veren ofislerden

Pdesgn Mimarlık İstanbul Beşiktaş'ta hizmet veren mimari ofislerden biridir. Uzmanlık alanlarımız; önüretimli (hafif çelik, geleneksel çelik, prefabrik, vb.) yapı tasarımı ve detay çözümleri, kentsel dönüşüm süreç yönetimi, mimari proje tasarım, belediye onay süreçleri, mimari uygulama projelerinin hazırlanması, saha denetimi, arsa yapılanma hesapları ve raporlaması, içmimari hizmetler, vb.


Mimari Tasarım ve Uygulama Hizmetlerini biraz daha detaylandıracak olursak:


Parsele ait imar durumu incelenir. Mevzuat ve kanunlardan maksimum yararlanacak, bölgeye değer katacak, doğaya en az şekilde müdahale edecek şekilde işveren ve toplum faydasına mimari tasarım ve inşaat hesabı yapılır. Parselin fiziki durumuna, manzara yönüne, rüzgar ve ışık alma şekline göre blok/blokların yerleşimi yapılarak vaziyet planı hazırlanır. Parselin imar durumu bilgileri, inşaat alanı hesabı, yaklaşık bağımsız bölüm sayısı ile yapılaşma bilgileri ve vaziyet planı müşteriye sunularak; müşterinin imar ile ilgili tüm sorularına yanıt verilmiş olunur. Bunun yanında işverenin yaklaşık inşaat bütçe öngörüsü de belirlenmiş olur. Tasarım ve uygulama sürecini konusunda tecrübeli mimari ekibimizle gerçekleştiriyoruz. Projelerimizi 3 boyutlu olarak hazırladığımız sunumlarla işverenlerimize sunuyoruz. Mimari projemizi tasarlarken, eş zamanlı olarak, haritacılık işlemleri, zemin etüd çalışmaları, mekanik projesi, elektrik projesi, statik projesi, iskele projesi, iksa projesi, peyzaj projesi, ağaç rölöve çalışmaları, sıhhi tesisat atık su ve içme suyu projesi, yapı aplikasyonu ve TUS belgesi, enerji kimlik belgesi gibi inşaat ruhsatı için gerekli olan tüm kalemleri aynı anda yönetiyor, mimari proje ile koordinasyonunu sağlıyoruz. İnşaat ruhsatı alımından iskan alımına kadar olan tüm süreçleri yönetiyoruz. Yapının eski eser olması durumunda da, restorasyon konusunda uzman ve eski eser konusunda resmi işlere hakim ekibimizle hizmet vermekteyiz. Kentsel dönüşüm süreçlerinde kat maliklerine danışmanlık hizmetlerimiz devam etmektedir.





Arsanın imar durumu ve yönetmelik haklarından maksimum yararlanacak şekilde tasarladığımız Uskumruköy sıraevler projemize ait görselleştirme çalışmasıdır (2018).






 
bottom of page