top of page

Mimari Tasarım l İçmimari Hizmetler

  • Yazarın fotoğrafıpelin düştegör

Sarıyer ( Zekeriyaköy - Uskumruköy - Mirgün - Maden - Kilyos - vb.) Mimari Proje ve Belediye

Sarıyer ( Zekeriyaköy - Uskumruköy - Mirgün - Kısırkaya - Maden - Kilyos - Ferahevler - vb.) ilçesi mahallelerinde yapılması planlanan Mimari Proje ve Belediye yapı (inşaat) ruhsatı süreçleri, resmi izinler, vb. konulardaki tecrübelerimizi aktaracağımız kısa bir blog yazısı hazırladık. Son kullanıcı, yatırımcı ya da müteahhitleri bilgilendirmek süreçlerine destek olmak adına buradayız: pdesgn.com


Sarıyer ilçesi hem Boğaziçi alanı, hem köy alanı, hem de mahalle içerisinde kendi özel plan notları olan gerçekten çok özel bir bölgedir. Bu bölgede iş yapabilmek adına mimarlık deneyiminizin yanında bu bölgedeki kanun, yönetmelik ve plan notlarına, belediye kabullerine hakim olmanız gerekmektedir. Yıllarca bu bölgede çalıştığımız bir ofis sayesinde ciddi tecrübeler kazandık ve birçok projeyi hayata geçirdik.

Deneyimlerimizden örneklemeler yapmak isteriz:

Uskumruköy'de bir arsanız var ve burada birden fazla anahtarlı aynı zamanda bloktan oluşan "konut ve ticaret" fonsiyonlu yerleşke yapmak istiyorsunuz diyelim. Mevcuttaki plan notlarına göre burada çatı arası ve kottan açığa çıkan bir bodrum kat emsale konu edilmez. Bu bölgenin en önemli avantajlarından biri budur. Ancak, zemin kat, 1 bodrum kat ve çatı arasından oluşan bir blokta çatı arası ya da bodrum kat ayrı bağımsız bölüm olarak planlanamaz. Bu da yine buraya özel bir nottur.

2018 yılında Uskumruköy Sarıyer'de Ormanada ve eski adıyla Kuzey Konakları sitesinin - yeni adıyla Koopera Zekeriyaköy'ün hemen önündeki parsel için yapmış olduğumuz konsept mimari projeyi yayınlamak istiyoruz. Burada işverenin talebi maksimum anahtar sayısını yakalayarak sıraev konseptli bir mimari elde etmekteydi. 6 adet aynı tip ve farklı bir köşe tipten oluşan toplam 7 anahtarlı yalnızca zemin katı emsale konu olmuş bir proje ürettik.


Örneğin Mirgün'de bir villanız var ve oldukça eski; yıkarak yeniden yapmak istiyorsunuz. Buradaki sürecimiz de Uskumruköy bölgesinden farklı işliyor. Bu bölgenin ayrı plan notu ve uygulaması var. Örneğin yine çatı arası kullanımı emsale konu edilmezken; çatıda istediğiniz sayıda güvercinlik açamamaktasınız gibi İstanbul'un farklı bölgelerinde elde ettiğiniz imarsal imkanları Boğaz bölgesinde yakalayamamaktasınız.

Daha fazla bilgi ve mimari çalışma için bizimle iletişime geçebilirsiniz: www.pdesgn.com

49 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page