top of page

Mimari Tasarım l İçmimari Hizmetler

  • Yazarın fotoğrafıpelin düştegör

Tiny House Köyü Kurarken Arsa seçimine ve kooperatiflere dikkat !

Tiny house köyü kurarken arsa seçimi ve kooperatif konularına oldukça dikkat etmek gerekiyor. Kooperatif kurma yöntemlerinin çeşitleri iyi araştırılmalı, ne çeşit bir kooperatif ortaklığına girildiği irdelenmelidir. Kooperatif hisseli parsel satışı tanımlaması bu bağlamda gerçeği yansıtmamaktadır. Kooperatif her anlamda bir ticari işletmedir. Yatırımcılar esasen kooperatif üyeliği ile parsele ortak olmazlar; kooperatifin mal varlığına ortak olurlar. Dolayısıyla kooperatif hisseli parsel satışı tanımlamasında taahhüt edilen altyapı vb. uygulamalar ile, kooperatifin hisse değerlenmesi ve satış rakamı da dikkat edilmesi gereken en önemli kısımdır.

Tiny house köyü kurulabilmesi için Turizm Bakanlığı ve yerel idareler tarafından denetlenebilir olmanın kesin kural olduğunu, turizm mevzuatlarının karşılanması gerektiğini açtığımız birçok seminerde, youtube.com/casalokomotif kanalında yıllardır anlatıyoruz.

Parsel seçimine dair danışmanlık almak, doğru Avrupa standartlarında bir kamping / glamping / karavan park / bungalov işletmesi kurmak isteyen yatırımcıları proje ve danışmanlık hizmetlerimizden faydalanmaya davet ediyoruz.



Tiny House Caravan offgrid hotel
Tiny House Caravan offgrid hotel

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page