top of page

Mimari Tasarım l İçmimari Hizmetler

  • Yazarın fotoğrafıpelin düştegör

Tiny House Nedir, Tiny House Fiyatları, Tiny House Modelleri

Dünyaca ünlü tekerlekli ev, tiny house, mobil ev, akımının full off grid çözümlerle Türkiye'deki ilk üreticisi, Casa Lokomotif şirketinin merkezi İstanbul / Türkiye'dir. Casa Lokomotif ; doğayı, toprağı, gökyüzünü evi kabul edenler için, arsa bağımsız yeni yaşam biçiminiz olarak tasarlanmış mobil küçük evler & karavanlardır. Teknede ne varsa, O'nda da var diyebiliriz.

Tiny house ; kelime anlamı olarak küçük ev demektir.

Biz prefabrik (ön üretimli) bir kabine de, 1+1 tek katlı bir eve de , apartman dairesine de "tiny house" diyebilirken; tekerlekli küçük evlere - karavan - motokaravan - çekme karavan için de "tiny house" tamlamasını kullanmaktayız.

İşin teknik tanımlamasından "tiny house akımı" na geçiş yapacak olursak; geçmişe gitmemiz gerekir.

Kısaca değinelim; 1920'li yıllarda başlayan karavan üretimi, 2. Dünya savaşı ile sekteye uğramış ve oldukça yavaşlamıştır.

Soğuk Savaşın ardından karavan sektörüne yeni bir soluk gelmiş ve tüm dünyada karavancılık / kampçılık yayılmaya başlamıştır. Ülkemizde de 1970'li yıllarda kampçılığın çok moda olduğunu bilmekteyiz.

Bununla birlikte 2000'li yılların başında dünyanın çeşitli yerlerinde başta Amerika'da başlayan ekonomik krizin hızlı yayılışı insanların minimalizme yönelmesine sebep olmuştur. Sektör ve bireyler ev görünümlü karavanlar ya da küçük sabit evler üretmeye başlamışlardır. "Do it yourself" Türkçe anlamı ile "gecekondu " mantığı ile üretimler dikkat çekmiştir.

1970'li yıllarda İngiltere'de de statik karavan tanımlaması ile trailer (römork) üzerinde yalı baskısı kaplamalı içi mobilyalı ev görünümlü karavanlar dikkat çekmektedir.

Casa Lokomotif ise 2019 yıl başında tamamen arsalara çözüm olarak, bir oda ile bir çok manzara prensibi ile hayata geçmiş mobil küçük evler şirketidir. Pdesgn Mimarlık tarafından önce 2 tasarım tiny house karavan modeli ile piyasaya sürülen ürünlerimiz, şuanda 750kg altı ve 750 kg üzeri olmak üzere iki ana başlıkta 10'un üzerinde modele sahiptir.

Pdesgn & Casa Lokomotif şirketimiz yüksek mimar Pelin Düştegör tarafından kurulmuş olup, İstanbul Ticaret Odası üyesidir.


750 kg üzeri Tiny House Fiyatları için: https://www.casalokomotif.com/750-kg-uzeri

Karavan Ev l Casa Lokomotif Mobile Tiny House (Tekerlekli Küçük Evler) Arsa problemleri, kıyı kullanımları ile ilgili mevzuatlar, büyük şehirlerde yeşil alanlara erişim yetersizliği, şehirden kaçma ve özgürlük ideolojisine çözüm sunuyor.

Tüm ürünleri Uluslararası Karayolları prensiplerinde tasarlanır ve patentlidir. Kullanıcısına kişiselleştirme opsiyonları sunar.

Doğada ev konforu sunan ürünlerimiz, standart karavan yaşantısından genişlik, yükseklik, geniş cam yüzeyler , duvar ve çatı izolasyon niteliği, yapısallık ve iç mekandaki hareket kabiliyetleri ile ayrılır.

Tüm malzemeleri doğa / çevre dostu olarak seçilir.

Çekme karavan ruhsatına sahip 750kg üzeri modellerimiz ve 750kg altı ürünlerimiz vergiden muaftır. Noterde 2.el satışa uygundur.

Casa Lokomotif artık motokaravan ihtiyaçlarına da çözüm üretiyor. Motokaravanınızın iç tasarımında yeni malzeme ve özel detaylarla standart üretimlerden ayrıştırıyor.



Casa Lokomotif sahibi olmak için arsa sahibi olmanız gerekmez. Arsa kiralayarak da konaklayabilirsiniz.

Bağ , bahçe, zeytinlik, 2B arazilerinizde Casa Lokomotif karavan evinizi parkedebilirsiniz, Ancak, tiny house resort gibi bir işletme kurmak istiyorsanız, mutlaka bizden arsa danışmanlığı hizmeti almalısınız.

Casa Lokomotif tescilli modellerin piyasada muadili yoktur.

Casa Lokomotif imar izinleri ile ilgilenmez. Karavan parklarına, kampinglere uygundur.

Çatısına yerleştireceğimiz ihtiyacınıza yönelik güneş panellerinden oluşan enerji sistemi sayesinde, seyahat ederken de boş durmaz. Kendi enerjisini üretir.

Su konusunda da cimridir ve gri atık suyunu biriktirir, bulunduğu arazide çiçeklerinizi, domateslerinizi sular. Temiz su deposundan kullanım suyunuzu elde edersiniz. Adeta tekne hayatını karaya taşıyoruz.

Casa Lokomotif çekme karavanlar 4x2 l 4x4 araçlarla yol alır. İstediğiniz manzarada eviniz olur. Casa Lokomotif çekmeye uygun aracınız ya da ehliyetiniz yoksa bizden çekme hizmeti alabilirsiniz.


750kg altı Tiny House Fiyatları için: https://www.casalokomotif.com/750-kg-alti

750 kg altı ve 750kg üzeri Tiny House Karavan modellerimiz tarafımıza tescilli olup, piyasalara göre değişen hammadde fiyatlarına göre başlangıç fiyatlarımız web sitemiz ( www.casalokomotif.com) ( www.casalokomotif.com/modeller ) üzerinde haftalık olarak güncellenmektedir. Yeni kullanıcı talepleri de alınmakta ve modellerimiz dışındaki ihtiyaçlar için de Pdesgn Mimarlık ( www.pdesgn.com ) kontrolünde yeni tiny house plan ve projeleri oluşturulabilmektedir.


750kg üzeri Karavan Tiny House Pellini / Casa Lokomotif

Tiny House Loft dizaynlarımız hakkında bilgi vermek isteriz. Bu konuda model ve fiyat bilgisi talebi sıklıkla gelmektedir. Bu sayede bir tüyo vererek başlayalım. Casa Lokomotif mobil küçük evler kullanım uzunluğu 8 metreye kadar asma katlı olarak üretilebilmektedir. Sayfamızın modeller sekmesinden sonu "loft" olan modelleri bu gözle inceleyebilirsiniz.


Loft Tiny House / Pellini Loft / Casa Lokomotif

Pellini Loft Tiny House 2,55m x 4,80m ebatlarında, ful dolu ağırlığı 3,5ton olan karavan ev modelimizdir. Bu ürün içerisinde oldukça depolama alanı mevcuttur. Bunun yanında 4x4 araçla seyahate uygun olup, ful donanımlı hali ile şebekeden enerji alma ihtiyacı yoktur. Diğer ürünlerimizde olduğu gibi %100 arsa bağımsız olarak üretilebilmektedir.



Biraz iddialı bir söylem olabilir elbette ... Ancak, kara hayatında gerçekten mobil yaşamdan bahsediyorsak, teknede ne varsa Casa Lokomotif mobil tiny house'ta da o olması gerekir. Nitekim biz de öyle yaptık ! Türkiye'nin ilk kara teknesini ürettik. Pellini modelimize asma kat ilave ettik. Dış cephe rengini müşterisinin istediği renkte, iç mekanı da kullanıcı sayısına göre düzenledik. Üzerinde 6 adet güneş paneli, 4 adet 12 volt 150 ah aküleri, inverterı, sigortaları, otomatik marin hidroforu, 10lt boileri , 100 lt marin buzdolabı ( taahhüdümüz 85 lt idi, 15lt lik hacim hediyemiz oldu), ocaklı eviyesi, ev tipi bataryaları, duş teknesi, tekne mobilyalarında sık rastladığımız bas çek kilitli dolap kulpları, minimal ve ihtiyacı karşılayan marin üretimli mobilyaları, taşınabilir teras çözümü ile iddiamızın arkasında durduk. Ne dediysek fazlasını yaptık. Türkiye'nin ilk tam donanımlı mobil küçük evini üretmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bunu bir seyahat firması için ürettik. Donanıma da ihtiyaçları doğrultusunda karar verdik. Bütçe oluştu, onaylandı. Üretim startı verildi. Römork üretiminin ardından üst yapı üretim süreci 3 hafta sürdü. Sözleşmemizin imzalanması ve noterde ruhsat devri ile araç teslimi arasında 2 ay gibi mucize bir de zamanlamamız oldu. Sözleşmemiz imzalanmasının ardından 15 günlük ihtiyaçlara göre kişiselleştirme süreci geçirdik. Karavan hayatından daha fazla konfor sunduğumuzu söyleyebilirim. İç mekanda hareket kabiliyetini arttıran alanlar oluşturmanın vermiş olduğu keyifle bu yazıyı yayınlıyorum. Ürünü teslim alan kullanıcısına üretim süreci boyunca neredeyse günlük iş ilerlemesi raporu sunduk. Bunun yanında teslime yakın günlerde kullanıma dair bilgiler aktarmaya başladık. 2 nüsha olarak kullanım klavuzu ve teslim sonrası 1 haftaya yakın da satış sonrası destek verdik. Şayet, tekne ya da karavan ya da kamp hayatına sıkı bir aşinalığınız yoksa alışma süreci geçireceğinizi söyleyebilirim.




Herkesin merak ettiği tiny houselar nasıl fiyatlanır? Sanıldığı gibi küçük evler ucuz mudur? Mobil küçük evlerde yani karavanlarda m2 - alan hesabı üzerinden fiyatlama yapmak doğru mudur? Mobil tekerlekli evlerin ekonomisi nedir? Bu yazımızda bütün Google anahtar kelimelerine cevap veriyor olacağız. Haydi başlayalım:

Mobil küçük evler yani karavan statüsünde üretilen ev görünümlü karavanlar için fiyatlama m2 üzerinden yapılmaz.

  • Mobil küçük evler karayolları standartlarında üretilir. Yürür aksamı genel bütçe içerisinde önemli bir yer tutar. Fren sistemi ve birçok özel parça ile oluşturulmasının yanında üzerindeki ağırlık ve denge tasarımı da mühendislik gerektirir.

  • Üst yapı formu özel mimari tasarım ve mühendislik hesaplamaları ile ele alınır. Trafiğe çıkabilir şekilde dizayn oluşturulur.

  • Bütçe hesabı yüzey alanı hesabı ile yapılır. Üst yapı bütçesi tasarım hizmeti + mühendislik hizmeti + malzeme yüzey alanı+ fireler+ işçilik giderlerine göre belirlenir. Sipariş adedi arttıkça bütçe azalabilir.

  • Çok kapsamlı anahtar teslim en büyük mobil küçük evlerin fiyatlarını bir daire fiyatı ile karşılaştıran müşteri adaylarına denk gelinmektedir. Toplu konuttan daire almak her zaman müstakil villa satın almaktan ucuz olmuştur. Çok adetli işlerin metrajları yüksek olduğundan fire az zarar da az olmaktadır.

  • Bugün sıfırdan özel sipariş konteyner ürettirmek istediğinizde piyasada alışagelmiş konteynerlardan daha maliyetli bir satın alma yapmış olursunuz.

  • Mobil Küçük ev düşük bütçeli bakış açısıyla ele alınmaması gereken bir üründür. Hangimiz araba satın alırken m2 birim fiyatını sorduk?

  • Ruhsatlı plakalı ev görünümlü tasarım çekme karavanlarımızı görmenizi isteriz.



Casa Lokomotif adetli tiny house ve hafif çelik üst yapı çözümlerinde sipariş taleplerine hızlı çözüm üretebilmek için üretim alanını Sakarya'ya taşıdı. Taleplerinizi siparişe çevirdikten sonra üretim aşamasında fabrika ziyaretleri ile sürecimizi yürütmekteyiz.








Çok sorulan ve kıyaslamada yanlış değerlendirmeye konu olan teknik detaylardan bahsetmek isteriz. Tiny House Teknik detay ve kataloğumuzu web sitemize yükledik. Linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

934 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page