top of page

Mimari Tasarım l İçmimari Hizmetler

  • Yazarın fotoğrafıpelin düştegör

2023 YILININ MİMARİ TASARIM TRENDLERİ

Güncelleme tarihi: 5 Eki 2023

2023 YILININ MİMARİ TASARIM TRENDLERİ NELER OLACAK? İÇ MİMARİ TASARIM ESAS MİMARİ YAPI KİMLİĞİNDEN AYRILABİLİR Mİ? MİMARLIK GERÇEKTEN GÖRSELLİĞE Mİ DAYANIR?


2023 YILININ MİMARİ TASARIM TRENDLERİ NELER OLACAK?

2023 yılı mimarlık alanında da bilginin yılı olacak. Astroloji merakım olduğunu yakın çevrem çok iyi bilir. Plütonun Kova burcuna transitini de kısmen göreceğimiz bu yıl, bilginin daha da kıymete bineceğini bize söylüyormuş. Nitekim, günümüzde sahte mimarların türediği, Pinterest ve Instagram görsel hırsızlığının çoğaldığı, bizim esinlenme dediğimiz ama gerçek anlamda çalıntı olan tasarımların ve fikirlerin son kullanıcı tarafından farkedileceği yeni bir döneme giriş yapıyoruz. Nihayet tasarım görselliğe dayalı olmaktan çıkıyor. Gerçek ihtiyaçlar ile kaynakların doğru kullanıldığı mimarlık ürünlerini görmeye başlayacağız. Mekansal gereksinimlerde insan ergonomisi ve psikolojisi ön plana çıkacak.

Sürdürülebilirlik kelimesi güncel mimari tasarımlarda yeniden yerini bulacak. Minimalizme doğru yolculuğa çıkıyoruz. İhtiyacımız kadar olan mobilyayı kullanacak, maksimum günışığından yararlandığımız, pozitif psikoloji yaratan renkleri kullandığımız, aydınlık düzeyini, ısı yalıtımını, mekansal akustiği ve ses izolasyonunu önemsediğimiz yeni mekanlara açılacağız.

Açık planlı tasarımlar yaratacak olduğumuzda da maksimum verimlilikle konuları ele alacağız. Burada mimarlık pratiğinin kullanıcının her seferinde mekanda yeni bir deneyime yolculuk etmesine vesile olacağız. Heyecan verici iç mekanları bizim tasarımlarımızla deneyimleyebilirsiniz.

İÇ MİMARİ TASARIM ESAS MİMARİ YAPI KİMLİĞİNDEN AYRILABİLİR Mİ?

Biz mimarlar, yaptığımız mimari tasarımların içini dışını birbirinden ayırmayız. Tasarım ya içten ya dıştan, bazen de gitgelli olarak gerçekleşir. İçeriden dışarı dışarıdan içeri girerek mekanları hissederek yapıyı tasarlarız. Bu anlamda, içmimari konsept diyerek mekanı ana yapıdan ayırıp özelleştirmek yapının bütüncüllüğü bozacaktır.

MİMARLIK GERÇEKTEN GÖRSELLİĞE Mİ DAYANIR?

Mimarlık gerçekten sadece görselliğe dayanmaz. Mimarlık mesleği doktorluk, avukatlık, gibi birebir insanın temel yaşam haklarına dokunan, insan odaklı bir disiplindir. Bilgiye, bilime ve deneyime bağlı, insan psikolojisi, ergonomisi, doğal ve fiziki çevreye, tarih ve kültüre, sanata bağlı geliştirilen bir meslek pratiğidir.

2023 YILININ MİMARİ TASARIM TRENDLERİ NELER OLACAK?


İç mekanda yere özgü tasarımlara daha çok rastlayacağız.


Otel konforu yatak odalarına daha çok girecek. Odaya özgü mimar tasarımı özel yatak tasarımlarını bile görebiliriz.


Balkon ve açık alan kullanımı apartman sakinlerinin en önemli ihtiyaçlarından oldu. Birçok kişi mülkünü balkonu olmadığı için satıp bahçeli ev sahibi olmak için şehir değiştirdi. 2023 yılında bu eğilimin devam edeceğini öngörüyoruz.

PDESGN Mimarlık hakkında haberler için haberler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

54 görüntüleme0 yorum
bottom of page