top of page

Mimari Tasarım l İçmimari Hizmetler

  • Yazarın fotoğrafıCasa Lokomotif

CASA LOKOMOTİF: Tiny House , Bizim İçin Nedir, Ne Değildir?

Güncelleme tarihi: 9 Eki 2023

Casa Lokomotif markasını öne çıkaran en önemli özellik tiny house konusunu uluslararası mevzuatlar, Türkiye'deki karayolları ve imar kanunları bakımından ele alarak parsel bazında detaylıca irdelemesidir. Casa Lokomotif; bağımsız off grid tiny house karavan modelleri tasarlar, üretir, know how transferi yapar, kişiye ve firmaya özel tasarım geliştirir - satar.


Casa Lokomotif tiny house karavanları ve Casa Lokomotif'in mimarlık ve şehircilik ilkelerinde parsel değerlendirme, arazi geliştirme prensip ve stratejilerini öne çıkarmak bu yazının temel amacıdır.


Tiny House bizim için kaçak yapılaşma aracı değildir! Tiny House bizim için parselde ev konforunu sunan bir karavandır. Müşterilerimiz Casa Lokomotif tiny house karavan siparişi vermeden önce, onlara park etmeyi planladıkları ya da adetli ürünleri parkederek tiny house resort kurmayı düşündükleri parseller için; yerel idareler, mevzuatlar, turizm tasarımı mimari bakış açısı, altyapı ihtiyaçları vb. anlamında rehberlik yaptığımız bir danışmanlık hizmetimiz bulunuyor. Casa Lokomotif ürünlerinde altyapı ihtiyacı olmadığını yıllardır aktarmaktayız.


Özetle; Casa Lokomotif tiny house ürünleri karavan ruhsatlı ve plakalıdır. Arazi elektriği ve suyuna, foseptik kazılarına ihtiyaç duymaz. Kendi kendine yeten karavan ve tekne (yat) teknolojileri ile donatılır.


En Doğru Tiny House Ürünü Nasıl Seçilir?


Tiny Houselar; Parsel (tarla, zeytinlik, arsa, bağ bahçe, vb.) kullanımlarında kaçak konaklamaya uygun çözüm üretmezler. Doğru tiny house karavan - yat altyapı çözümleriyle gerçekten karayolları prensiplerinde üretilirse ürün doğrudur ve piyasadaki ucuz muadillerinden pahalıdır.



 

Karavan tipi Tiny House: Bu Üretim Modeli Neden Bu Kadar Önemli?


Tiny house ürünlerini karavan ya da tekne alt yapısı ile ürettirmek, sipariş etmek, tasarım yaptırmak oldukça önemli bir karar. Bu karar sayesinde arsa seçiminiz kolaylaşıyor, alt yapı maliyetleri ile arsadaki tüm geçici yatırımlar da ortadan kalkıyor.


2020 pandemi yılında Türkiye'nin ilk arsa bağımsız otel odasını tasarladık ürettik ve sattık. O tarihte Türkiye'de tiny house otel kavramı yoktu. Sonrasında çeşitli turistik bölgelerde, İstanbul yakınları, Ege bölgesi ve Karadeniz'de turizm mevzuatlarına uygun olmayan yerleşkeler oluşmaya başladı. Youtube.com/casalokomotif kanalımızda oldukça fazla sayıda video ile açıkladığımız karavan parkı, kamping, glamping, çadır kampı gibi konuların Avrupa standartlarında hazırlanmış bir mevzuat çerçevesinde kurulması gerekiyor. Ancak, bizim "tiny house otel odası " tarifimiz tamamen anahtar teslim hazırlanmış kiralamaya konu bir turizm acentası için ürettiğimiz modeldi. Gerçekten müşterisini gezdirerek kiralayacakları ve her parkedilen arsada altyapı ihtiyacı gerekmeyeceği için bu isimlendirmeyi seçmiştik. Bugün tiny house park - resort tanımı bizim için mevzuat karşılığı olarak karavan parkıdır. Casa Lokomotif olarak tüm müşterilerimize arsa seçimi danışmanlığımızdan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. Kimsenin yanlış yatırımlarla mağduriyet yaşamasını istemiyoruz.



Tiny House Park - Resort: Amaç Denetlenebilir Turizm Tesisi Olmak!


Dünyayla yarışabildiğiniz iddialı, sürdürülebilir yaşam tasarımı ortaya koyan, denetlenebilir, yüksek standartlarda, 5*+ özelliklerde otel hizmeti veren bir tiny house park tesisi Casa Lokomotif sayesinde mümkün.


Casa Lokomotif'in kurucusu yüksek mimar Pelin Düştegör 16 yılı aşkın mesleki tecrübesini arsa yatırımı ile tiny house tesisi kurmak isteyen ve tiny house sipariş edecek tüm müşterilerine en doğru dille aktarıyor. İmar hukuku bilgisi, sürdürülebilir hayat tasarımı deneyimi, sektörün gelecek vizyonu ile turizm trendlerini birleştirerek son kullanıcının yüksek standartlarda gerçekten memnun şekilde deneyim yaşamasını sağlıyor. Verdiğimiz danışmanlık hizmetleri ile de maliyeti yüksek yanlış yatırımları engelliyoruz.


Bugüne kadar birçok kişiye yanlış arsa seçimi nedeniyle davalar açıldı. Evet park edilen ürün karavan ruhsatlı ve plakalı olabilir ya da römork plakalı ruhsatlı olabilir. Ancak, açılan davalar parsellerin izinsiz altyapı, peyzaj, bahçe duvarı, istinat duvarı gibi uygulamaları yüzünden açıldı. Gerçekten de dava açılan kişilere cezalar uygulandı. Bunun yanında mevzuatlara aykırı tesis görünümlü alanlarda geçmiş yıllarda mühürlenen ev görünümlü karavanlar (altında göstermelik tekerlek takılı - trafiğe çıkamayacak detayda üretilmiş) oldu.


Bu deneyimlerin tamamını takip ettiğimiz, mesleki olarak da içinde yer aldığımız imar kanunu tarafından da konuları irdeleyerek müşterilerimizi varlıklı hale getirecek deneyim tasarımını ortaya koyuyoruz.


Casa Lokomotif: Yatırım Risklerini de Düşürüyor?


Casa Lokomotif olarak bugüne kadar İstanbul, Kırklareli, Edirne, Sapanca, Bolu, İzmir, Bodrum, Bitlis, Antalya, Çanakkale, vb. birçok turistik ilimizde yatırım yaparak tiny house park kurmak isteyen müşterimize eğitimler verdik, danışmanlık hizmeti sunduk, işlevine uygun olmayan parsel yatırımının önüne geçtik. Bu sayede parsellerin de yanlış kullanımının önüne geçerek, çevreye duyarlılığımızı öne çıkardık.


Casa Lokomotif arsa / parsel seçimi danışmanlığı, mimari tasarım hizmetleri, işletme kurulumuna yönelik izinler, işyeri ruhsatı + turizm belgesi çıkarılması hizmetlerini verirken; off grid (arsa bağımsız karavan altyapılı) tiny houselar için birlikte çalıştığı tedarikçilerinin güneş paneli - akü - inverter satışlarını da yapmaktadır.


Casa Lokomotif nedir? Cevap çok kısa ve özdür: " Sürdürülebilir Hayat Tasarımı "

88 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page