top of page

Mimari Tasarım l İçmimari Hizmetler

  • Yazarın fotoğrafıpelin düştegör

Tiny House Casa Lokomotif Istanbul depremine çare olur mu?

"Tiny House Casa Lokomotif İstanbul depremine çare olur mu?" sorusunun yanıtı elbette olur. Ancak, bir sığınak mekanı olarak olur. İstanbul'da eski yapıların neredeyse hepsinde sığınak yer almıyor. Yeni yapılan yapılarda ise toprağın altındaki beton hacme kaçacağıma sokağa kaçmayı tercih ederim. Sizce de öyle değil mi? E o zaman bir Casa Lokomotif tekerlekli mobil ev satın alıp kiralık bir arsaya park etmek çok mantıklı geliyor mu size de ?



Şimdi taşınabilir tekerlekli ruhsatlı plakalı trafiğe çıkabilir Casa Lokomotif'in alameti farikasından bahsetmek istiyorum. Öncelikle, başka tiny house üreticileri ile ne fiyat ne de üretim şekli olarak karşılaştırmamanızda fayda olacağını söylemek istiyorum.

Mobilite Mühendisliği; yaşam alanının herhangi bir motorlu taşıt içerisinde olmadan çekilen tekerlekli araç üzerinde gerçekleştirilmesidir. Bu manada her tasarımımız tüm mobil prensiplere uygun olarak hazırlanır, kullanıcısının ihtiyaçlarına göre de şekillendirilerek üretilir.




Tiny house taşıyıcı sisteminde iki ana prensibi önemsiyoruz. Birincisi kaynaklı ikincisi vidalı birleşimler. Ürünlerin kullanım yerleri, rotalarına göre sistemlerimiz özel tasarlanmaktadır.

Malzeme seçimindeki çevreci anlayışımız strüktürün seçimi ve üretiminde de bizim için çok önemlidir. Casa Lokomotif tiny house karavan şirketimizin Türkiye'de ilk kurulduğu günden beri en önemli mottosu doğa ve çevre bilincini kullanıcıları vasıtasıyla ülkeyle buluşturmaktır.


İmalatlarımızda seçmiş olduğumuz tüm malzemeler geri dönüşüme katılabilir özellikler taşımaktadır. Örneğin; Türkiye'nin ilk gezen arsa ve şebeke bağımsız otel odası tasarım ve üretimimizde aluminyum, cam, metal ve ahşap malzemeler kullandık. Aydınlatmalarımızı led ampul, enerjimizi güneş olarak belirledik. Teknede ne varsa O'nda da olacak şekilde 1 hafta şebekeye bağlı kalmadan hayatta kalabilmeyi esas aldık. Nitekim, güneş var olduğu sürece enerjisi hiç bitmesin istedik.


Kullanıcısının seçeceği malzeme renkleri, iç donanım ve kapasite seçimleri ile kişiye özel üretilen tiny house karavanlarımız oldukça özgündür. Dış kabuğumuz bakım gerektirmez. Uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.


Durmadan artan inşaat maliyetleri, rayiç bedelleri, tüketim faturaları haftasonu evi ihtiyacının karşılanmasını oldukça masraflı hale getirdi. Casa Lokomotif karavan evler full off grid çözümler ve finansman çözümleri ile dertlere çare oluyor.

Firma sahibi olarak Casa Lokomotif'in 2019 yılından beri kullanıcısıyım ve bu sayede ilk kullanıcısı ben olmuş oldum. Yazın klima ihtiyacım olmaması benim için büyük lüks oldu. Keza kışın da ısıtma ihtiyacım oldukça az oluyor.






Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page